10 Mart 2015 Salı

CİLDİ YAŞLI GÖSTEREN 7 MAKYAJ HATASINDAN KURTULUN

Selamlar Herkese,
Kış aylarından yeni bir uyanışa, bahara geçiş yaptığımız bu günlerde makyaj konusunda da yenilenmeye ve tazelenmeye ihtiyaç duyuyorsanız bu yazıyı sonuna kadar okuyun.
Bu yazımda size bir ürün ile ilgili düşüncelerimi yazmaktansa genel olarak yaptığımız hatalardan nasıl kurtulabiliriz bunun üzerine öneriler içeren bir yazı yazmak istedim.
Kadın veya erkek hepimizin temiz, sağlıklı ve taze görünen bir cilde sahip olmak en büyük hayalimiz. Özellikle biz kadınlar makyajla cildimizi renklendirip kusurlarımızı kapatmaya çalışıyoruz fakat bunu yaparken zaman zaman yanlışa düşebiliyoruz. En çok yaptığımız yanlışları 7 maddede sizinle paylaşacağım.
1. Cildi iyi Temizlemek ve Nemlendirmek ; Sağlıklı bir cildin göstergesi temiz, nemli ve tap taze görüntüsü. Bunu sağlamak için cildimizi doğru temizlediğimizden ve yeterince nemlendirdiğimizden emin olmalıyız. Kuru ciltler, karma ciltler ve yağlı ciltler her cilt tipi mutlaka cildini günde 2 kez sabah ve akşam nemlendirmeli. Bu adımı atlarsanız ne kadar güzel makyaj yaparsanız yapın istediğiniz sonucu alamazsınız.Cildinizi nemlendirmeden makyaja başlamayın. Bu ilk kuralı unutmayın !!!
2.Günlük Makyajda BB yada CC Krem Kullanın; Cilt makyajının olmazsa olmazı fondötenler olsada günlük makyajda daha fresh ve hafif bir cilt için BB yada CC krem kullanın. Eğer cilt kusurları tam kapanmazsa BB krem üzerine çok hafif belli belirsiz bir fondöten geçip makyajınıza devam edebilirsiniz.
3.Fondöteni Çok İnce Uygulamak;Cildimize uygun renk ve yapıda fondöteni seçmek ne kadar önemliyse onu doğru uygulamakta bir o kadar önemli. Günümüzde fondötenler çok gelişti yapıları inceldi ama yinede kat kat fondöten uygulanmış bir cilt yaşlı görünmenize sebep olabilir. Bu yüzden yüzünüzün ihtiyaç olan kısımlarına çok ince olarak fondoten uygulamak size daha fresh bir görüntü verecektir.
4. Allığı Abartmayın; Benimde önceden çok yaptığım makyaj hatalarından biri yanaklarıma allığı çok sürüp kuzenlerimin deyimiyle "Heidi" modunda gezmemdi. Son yıllarda mineralli ve daha mat allıkları çoz az belli belirsiz sürmeyi kendime telkin ederek bu alışkanlığımdan kurtuldum. Çok yoğun ve koyu tonlarda kullanılan allıkta sizi çok daha yaşlı gösterebilir.
5. Işıltılı Ten ürünlerini Abartmayın; Yapılan en sık hatalardan birde özel gün veya gündelik makyajlarda ışıltılı ten ürünlerini aydınlatıcıları veya glossları çok fazla kullanmaktır. İçeriğinde bolca sim ve ışıltı bulunan bu ürünler ciltteki çizgilere dolarak daha yorgun ve yaşlı bir görünüme sebep olabilir. Daha ince yapılı ürünler seçip belli belirsiz uygulamak sizi çok daha genç ve sağlıklı gösterecektir.
6.Fazla Pudra Kullanmaktan Kaçının; Günümüzde makyaj malzemeleri o kadar çok çeşitlendi ve neredeyse her cilt tipine uyan ürünler çıktı ki artık eski makyaj alışkanlıklarından kesinlikle kurtulmak lazım. Örneğin; Pudrayı fondöten ve kapatıcıyı sabitlemek için kullanırız ama yeni nesil çoğu mat yapılı fondötenlerin üzerine pudra uygulamaya gerek kalmıyor. Kuru ciltlerin pudra kullanması ciltteki mimik çizgilerin daha da belirginleşmesine sebep olacağından kuru ciltler pudra kullanmaktan kesinlikle kaçınılmalı. Yağlı ciltler ise çok az parlayan bölgelere yağ dengelemesi için pudra kullanmalı aksi halde makyajınız sizi güzelleştirmek yerine yaşlandırabilir.
7.Fazla Göz Makyajı Yapmak; Kalın çekilmiş eyeliner ya da göz kalemi, kaş altına kadar taşınmış koyu renk farlar, yoğun şekilde boyanmış kirpikler bakışlarınıza ağırlık verir, göz kapaklarınızı daha da aşağıya çeker. Genç bakışlar istiyorsak göz yapınıza uygun şekilde kavisli ince bir eyeliner, kaşları daha kalkık gösterecek kaş kemiği üzerine sürülmüş açık renk ince bir far ve iyice kıvrılmış kirpiklere sürülmüş bir kat maskara yeterli olacaktır.

Sizde bu basit ama çok etkili önerilere kulak vererek bu bahar çok daha taze ve sade makyajla çok daha genç görünebilirsiniz. Dünyada ve ülkemizde bir çok ünlü kadın artık bu yeni makyaj trendini takip ediyor, eskiden kullandığı abartılı makyajlar yerine çok daha fresh görünen makyajları tercih ediyorlar işte onlardan birkaç örnek.

 



İşte size bir de baharda fresh görünüm için harika bir  makyaj uygulaması öneriyorum. İzleyin, kesinlikle beğeneceksiniz. TIKTIK
Umarım yazımı beğenmişsinizdir, önerilerinizi bana yorum olarak yazmayı unutmayın! Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle... 
Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz
Youtube Kanalım: https://www.youtube.com/dilersem
Twitter: dilersemm
İletişim: dilersem@gmail.com 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder