12 Kasım 2014 Çarşamba

SAÇLARINIZA KINA İLE RENK VERİN

SAÇLARINIZA KINA İLE RENK VERİN
Bir süredir boya ile renk verdiğiniz saçlarınız boya içerisindeki kimyasallar nedeniyle yıpranıp, inceldi mi? Saçlarınızı hem beslemek hem de bakım yapmak için farklı alternatifler mi arıyorsunuz? Saçınızı kahve, bakır, kızıl tonlarında renklendirmek istiyorsanız işte size denenmiş bir öneri. Sizde benim gibi saçınıza kına ile renk verin ve bakım yapın. Peki nasıl mı yapacaksınız? Çok kolay, gelin birlikte yapalım.
Bunun için neler mi? Lazım;
  İŞTE MALZEMELER;
 
*125 gr kına (Uzun saçlar için)
*Yarın çay bardağı zeytin yağ
*1 yumurta (tamamı)
*1 tatlı kaşığı  Saç Bakım Yağı (İsteğe Bağlı)
*1 su bardağı Ihlamur yada siyah çay
*1 çift Eldiven
 
Öncelikle, ellerinizin boyanmaması için elinize sağlam 1 çift eldiven geçirin. Sonra toz kınayı (Aktarlardan alabilirsiniz) bir karıştırma kabına alın. Kınanın ortasını havuz yapıp içine 1 bütün yumurtayı, sıvı yağı, bakım yağını ilave edip karıştırın sonra  demlenmiş soğuk ıhlamur çayını yavaş yavaş ilave ederek macun kıvamına gelene kadar kınayı yoğurun. Saçınıza kolay sürebilmeniz için kınayı bulamaç kıvamına gelene kadar güzelce karıştırın. Normal boyadan biraz daha yoğun bir kıvamda olması daha kolay sürmenizi ve sürerken akmamasını sağlar.
Kınayı saçlarınıza süremeden önce bir püf noktası alnınıza kulaklarınıza ve ensenize saç diplerinizin ön kısımlarına boyanmaması için bolca nemlendirici sürün böylece derinizi korumuş ve  kötü görünümleri engellemiş olursunuz.
 Şimdi gelelim kınayı nasıl uygulayacağınıza. Bunun için el becerisi olan bir tanıdığınızdan yardım alabilirsiniz.
Saçınızı ön taraf, kulak üstünden başlayarak ince uçlu bir tarak ile bölümlere ayırın. Saçınızın diplerine ve tüm yüzlerine kınayı homojen şekilde sürerek dağıtın. Saç köklerini komple kına ile kapladıktan sonra devamında saç uçlarına da kınayı dağıtarak komple kınayı saçınız sürün.
Kınayı saça sürme işlemi bittikten sonra saçınızı komple streç film ile sarın. Streç film hem kınanın bulaşmasını engelleyecektir hem de saçınızın hava almasını engelleyerek kınanın kurumasını önleyecektir. Böylece kına saçınıza çok daha iyi nüfus edecek ve de kurumadığı için kolay durulanacaktır.
Kına eğer şaç diplerinizden başka yerlere bulaştıysa oraları ıslak mendille temizleyin. Streç filmin üzerini bir tülbent ile kapatın.
Kınanın yaklaşık 5-6 saat saçınızda kalması etkili bir sonuç almanız için yeterlidir. Benim gibi kınayı saçınıza gece yatmadan sürün, sabahta kalkıp yıkayın. Uyurken biraz zorlanabilirsiniz ama en azından beklemek daha kolay olur. :)
Gelelim yıkama işlemine. Öncelikle tülbenti ve streç filmi duşta saçınızdan çıkarın. Daha sonra tercihen bir kovaya yada leğene  kınayı önce ılık suyla saç diplerinize masaj yaparak akıtın. Kına saçınızdan tamamen durulanana kadar yıkama işlemini sürdürün. Sonra en az 2 kere şampuan yapın. Şampuanla iyice temizlenen saçınızı saç kremi ile  yıkamayarak işlemi bitirin. Saçınızı hafifçe tarayın ve kurutun.
İşte bu kadar kolay. Artık çok daha bakımlı ve renkli saçlar sizi bekliyor. Üstelik maliyeti de sadece 12- 15 TL civarında.
Deneyenler yorumlarınızı lütfen benimle paylaşın. #dilersem yazarak instagram'dan yada dilersem@gmail.com adresine fotoğraflarınızı gönderebilirsiniz.
Yeni yazılarda ve videolu anlatımlarda görüşmek dileğiyle.
Bloguma ve Kanalıma Abone olmayı ve beni takip etmeyi unutmayın!!!
 
 
 

 


 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder